Johan’s AH lente risotto experiment

JP

Hij heeft er zin in, Johan heeft zich weer eens uitgesloofd. Een Maaltijd Lente risotto pakketje gekocht bij de AH en voor de fam. aan de kook gegaan.

Hebben jullie wel eens risotto gemaakt? je moet er even de tijd voor nemen maar het is echt zo lekker. Libelle heeft een leuke video uitleg op gemaakt waarin uitgelegd staat hoe je risotto maakt.

Inhoud en recept AH lente risotto pakket>

Inhoud

1 courgette
2 bospenen
1 gele paprika
2 stengels bleekselderij
3 romatomaten
1 ui
1 limoen
zakje risottorijst
zakje kruidenmix

Zelf toevoegen
4 el (olijf)olie
225 g roze garnalen (diepvries)
1 l water

Bereiden

1. Maak de groente schoon. Snij de courgette, de bospenen, de gele paprika, de stengels bleekselderij en de tomaten in stukjes. Pel en snipper de ui. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
2. Verhit 2 eetlepels (olijf)olie in een ruime hapjespan of braadpan en bak hierin de ui, de bospeen en de bleekselderij 5 minuten op middelhoge temperatuur.
3. Voeg de courgette, de paprika en de tomaat toe en bak nog 5 minuten op middelhoge temperatuur.
4. Verhit 1 eetlepel (olijf)olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen op hoge temperatuur gaar.
5. Verhit ondertussen 1 eetlepel (olijf)olie in een pan, voeg de risottorijst toe en schep deze om. Voeg 0,5 liter kokend water en de kruidenmix toe, roer goed door en laat 5 minuten op lage temperatuur zachtjes koken. Voeg daarna beetje bij beetje 0,5 liter kokend water toe en laat 10 minuten zachtjes koken, roer dit af en toe door.
6. Voeg het groentemengsel en de garnalen toe en laat nog 3-6 minuten zachtjes meekoken. Wanneer de rijst tussentijds te droog wordt, voeg dan wat extra kokend water toe. De rijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige beet heeft.
7. Haal de risotto van de warmtebron en voeg de rasp van de limoen en het limoensap toe.

Tips

Bestrooi voor serveren met rucola.
Liever vlees? Vervang de garnalen door kipdijfilet.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *