Gab’s try-out. Krokante, gouden kippendijen in een gladde en romige knoflook Dijon saus met krokante spekreepjes en spinazie

Gab

Gab’s special! Video recept try-out… Eindoordeel > Heerlijk gerechtje!

Krokante, gouden kippendijen in een gladde en romige knoflook Dijon saus met krokante spekreepjes en spinazie! ZO EENVOUDIG en heerlijk koolhydraatarm!

merci : https://cafedelites.com/creamy-dijon-chicken/

INGREDIËNTEN

Voor de kip:
2 pond (1 kg) kippendijen zonder been, zonder vel
1 theelepel kruidenzout (of gewoon zout)
1/4 theelepel peper
5 ons (150 g) spek

Voor de saus:
2 eetlepels boter
1 ui
4 teentjes knoflook, fijngehakt (of 1 eetlepel gehakte knoflook)
1 eetlepel vers gehakte peterselie
1 theelepel gedroogde tijm en rozemarijn
1/3 kopje droge witte wijn (Pinot Grigio / Gris, Sauv Blanc, Riesling) – vervang door kippenbouillon met een laag natriumgehalte of bouillon
1 1/2 kopjes half en half (verdikte room of slagroom)
2 eetlepels Dijon-mosterd
1/2 theelepel kippenbouillonpoeder (vervang door zout of bouillonpoeder)
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper, naar smaak
1/4 kopje Parmezaanse kaas
2 kopjes spinazieblaadjes

INSTRUCTIES

Breng de kip op smaak met zout en peper.
Verhit 1 eetlepel olie een grote pan of koekenpan op middelhoog vuur en kook de kip krokant en gaar (ongeveer 8 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte). Transfer naar een bord; opzij zetten.
Voeg in dezelfde pan of koekenpan het spek toe en bak tot het krokant is. Leg ze op het bord en zet apart. Giet wat spekvet af en laat ongeveer 2 eetlepels over.
Verhit boter in de pan en fruit de ui tot ze transparant is. Fruit knoflook, peterselie, tijm en rozemarijn ongeveer 1 minuut tot het geurig is.
Voeg de witte wijn toe om de pan te laten blussen terwijl je stukjes van de bodem van de pan schraapt; laat 3-4 minuten sudderen of tot de wijn is gehalveerd.
Giet de room en Dijon erbij, roer erdoor en laat sudderen. Zet het vuur lager en kook nog een minuut om de saus te laten indikken.
Voeg de Parmezaanse kaas toe en laat door de saus smelten. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de spinazie toe en laat deze verwelken. Leg de kip terug in de pan. Werk af met het knapperige spek. Bestrooi indien gewenst met extra kruiden. Serveer onmiddellijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *