Gab’s specialty’s > Filetto alla Voronoff
Tijd voor een nieuwe Gab’s specialty’s>
De filet Voronoff. Dit video recept is echt nergens (naar mijn weten) in het Nederlandste vinden op dit moment. En dat is jammer wat het is zo lekker!
Met dank aan Google translate en : https://ricette.giallozafferano.it/Filetto-alla-Woronoff.html
Onderstaand het recept.
Er zijn historische figuren die niet alleen beroemd zijn omdat ze uitblonken op de meest uiteenlopende gebieden van de menselijke kennis, maar ook … vanwege hun culinaire gewoonten en smaken! Een van hen is de beroemde chirurg Serge Voronoff (destijds Samuel Voronoff), vader van de beroemde Voronoff-filet. Het lijkt erop dat de dokter, een gepassioneerde en diepgaande kenner van de methoden om de ouderdom te vertragen, dit gerecht heeft uitgevonden als een elixer van jeugd dat volgens sommige canons van erotisch koken ook jeugdige ijver kon opwekken! De Voronoff-ossenhaas is zeker een robuust gerecht: het vlees wordt net in een pan aangebraden en gemengd met cognac en op smaak gebracht met een rijke room op basis van verse room, op smaak gebracht met Worchestershire-saus, mosterd en Tabasco-saus. Deze voorbereiding, intrigerend en heerlijk tegelijk, het is perfect als u overweegt een diner te bereiden voor speciale gelegenheden … het “voorschrijven” aan uw geliefde en het bij de keel pakken! En als je een liefhebber bent van vlees en hartige room raden we je aan ook de versie te proberenmet groene paprika !
INGREDIËNTEN
682 CALORIEËN PER PORTIE
Runderfilet (4 dikke plakken) 800 g
00 bloem 50 g
Boter 80 g
Cognac 80 g
Rozemarijn 5 g
Zout tot 6 g
Zwarte peper 1 snuifje
VOOR DE BIJBEHORENDE SAUS
Verse vloeibare room 200 ml
Worcestershire-saus 5 g
Tabasco naar smaak
Zoete mosterd 35 g
Zout naar smaak
Zwarte peper 1 snuifje