DIY, zelf een houtgestookte steenoven bouwen

JP

DIY, zelf een houtgestookte steenoven bouwen. Na ons avontuur bij de buren, pizza’s bakken in de houtgestookte steenoven.  Heb ik me nog eens wat verder verdiept in dit fenomeen.

Het koken in een Houtoven is gezellig,  het is een leuke bezigheid, de pizza’s smaakten voortreffelijk en het is een unieke manier van koken.

Heb je tijd en ruimte over en denk je er over om een houtoven te maken staan er diverse video tutorials op het www.

Ook viel het me op dat er eigenlijk best veel mogelijkheden zijn om er een te maken. Een aantal die me opvielen heb ik hieronder geplaatst.

No1 > Geniaal!

Itze Simple! Super simpel en ik geloof dat het werkt, de stenen houden de warmte beter vast dan in welke keuken inbouw oven, makkelijk, goedkoop, verwijderbaar en super leuk steenoventje voor in de kleine tuin

No2 > de (Fitness)bal methode

Hiervan staan er ook meerdere op internet. Een houtgestookte oven gemaakt met behulp van een Skippybal/ Yoga bal/ Fitness bal, hoe je de bal ook wil noemen. Ik vindt het persoonlijk niet de mooiste maar je maakt hem relatief snel en betaalbaar. Deze is wel redelijk definitief.

 

No3 > de klassieke ronde steenoven

De klassieker, de “echte” houtgestookte steenoven. Hoe maak je hem, een latje ronddraaien en metselen maar. Veel werk, arbeidsintensief maar wel erg fraai.

Wederom redelijk definitief aanwezig in je tuin maar wel een blikvanger. Mooi!

No4 > de sjieke langwerpige steenoven

Een “echte” houtgestookte steenoven. Deze is heel erg netjes gemaakt. Het deurtje is niet helemaal mijn ding maar voor de rest, een 10 voor al het werk.

Heel erg netjes!

Heb je nog meer mooie projecten gezien die absoluut de moeite waard zijn om te vermelden. Tips zijn altijd welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *