Tip van Pa! An Oregon Cottage, Zelfgemaakte, perfect gezouten, geroosterde amandelen

JP

Tip van Pa! , Mjn vader is dol op gezouten geroosterde amandelen en dol op koken.
Hij kwam op de proppen met onderstaand recept en bijbehorende instructie video

Het is een Engelstalige tutorial/ video maar ik heb het recept naar het Nederlands vertaald op de website gepost. en… een plaatje zegt meer dan 100 woorden dus met een beetje goed opletten maak u ze ook zo lekker thuis!

TNX / bedankt! Jami, van An Oregon Cottage

Pefect gezouten zelfgemaakte geroosterde amandelen, serieus de beste

Eindelijk het geheim van perfect gezouten DIY geroosterde amandelen (niet alleen gezouten bovenop) die ZO veel beter zijn dan alles wat je kunt kopen!

Ingrediënten

4½ kopjes rauwe, hele amandelen
1½ eetlepel HEET water
1½ theelepel zeezout
2 eetlepels olijfolie
zeezout naar smaak

Instructies

Verwarm de oven tot 375 graden en bekleed een grote bakplaat met siliconen of perkament. * Plaats de rauwe amandelen in een grote metalen of keramische mengkom (we voegen de hete noten er weer in, dus gebruik geen plastic).

Roer 1½ theelepel zout in het hete water tot het grotendeels is opgelost (het lost voor mij bijna nooit helemaal op – het is oké als dat niet zo is), giet over de noten in de kom en meng tot alles bedekt is.

Breng over naar de voorbereide bakplaat en verdeel de noten in een enkele laag.

Bak ongeveer 8 minuten, roer goed en verdeel terug tot een enkele laag. Bak nog 6-8 minuten, afhankelijk van hoe je oven kookt (die van ons is meestal perfect met een totaal van ongeveer 15 minuten, maar je oven kan variëren, dus het kan 5-10 minuten langer duren). Om de gaarheid te testen, moeten de noten mooi bruin zijn, van binnen en van buiten (je kunt er een opensnijden om te zien of het van binnen bruin is). Houd ze in de gaten, dit is wanneer ze snel kunnen branden – maar je wilt ook niet dat ze niet gaar zijn of dat ze niet scherp zijn (als je ze eenmaal hebt gemaakt, is de timing eenvoudiger).

Als ze klaar zijn met bakken, doe je de hete noten terug in de grote kom en giet je de olijfolie erover. Gooi goed totdat alle noten zijn bedekt en schud terwijl je gaat met zeezout. Je kunt er een proeven, maar ze zijn erg heet, dus wees voorzichtig (ik zie meestal gewoon een beetje zout aan de buitenkant en dat lijkt genoeg te zijn met de originele zoutwatercoating).
Laat de noten afkoelen in de kom, of spreid ze opnieuw uit op de pan als je ze sneller wilt laten afkoelen. De noten nemen de olie op terwijl ze afkoelen. **

Bewaren in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur.

Opmerkingen
* Deze hoeveelheid amandelen past in een enkele laag op een 18×13-inch bakpan (n.b.  18 inch is ca 46 cm en 13 inch is ca 33 cm)  – pas de hoeveelheid van dit recept naar beneden aan als je  grootste pan kleiner is, zodat de noten in een enkele laag blijven.
** U merkt misschien dat de noten de eerste minuten zacht uit de oven zijn. Vet ze in en laat ze zitten en ze zullen knapperig worden en geweldig zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *