Food Wishes, “Cured” zalm op de snelle manier

JP

Zalm, wij houden er thuis van. Gerookte zalm uit pakjes die kopen we niet meer. Buiten het feit dat je soms wel 25 a 30 euro per KG betaald. Vinden wij het gewoon niet meer lekker.

Maak het zelf. Koop een stukje zalm of een zalmzijde op de markt en ga experimenteren. Ik heb nog nergens een Nederlandse recept video kunnen vinden van hoe wij het doen maar deze is erg goed.  De meest bekende uitvoering van zalm behandelen is Gravad lax. Dat is o.a. met Dille. daar moet je van houden en laat mijn vrouw nu geen dille lusten. Ik heb gewoon Gravad lax gemaakt zonder dille. en dat was fantastisch. Voor ons geen pakjes meer. Wij maken het altijd zelf. “Cured” zalm. Bakje, bodem vullen met flink zout en suiker 50%/50%, stukje verse zalm en hier bovenop weer flink zout en suiker 50%/50%, afdekken, gewicht er op (pak melk of iets dergelijks). een paar uur (2 tot 4) in de koelkast zetten, er uit halen alle zout en suiker van de zalm afspoelen. en de zalm nog 4 uur laten rusten in de koelkast…. klaar is de zalm… heeeeeeerlijk.

Er zijn heel veel mogelijkheden en recepten. met peper, met bieten, met mosterd, bruine suiker , gin, citroen. etc. probeer en experimenteer maar ik zou zeggen begin eens met een basis experiment, suiker en zout… benieuwd wat je er van zult vinden.

enfin, deze video is nog eenvoudiger en eigenlijk verrassend lekker.

lekker met een beetje wasabi op een toastje of wat mierikswortelmayo hmmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *